Uit eten in Haarlem

Het is een van onze meest favoriete bezigheden: gezellig uit eten met vrienden, familie of collega’s en dan het liefst ook nog in een restaurant waar men net wat anders dan anders op tafel weten te zetten.

In Haarlem zijn er tientallen restaurants waar het niet alleen goed eten is, maar waar het restaurant ook nog eens wat extra stappen heeft gezet om het haar gasten zo optimaal als mogelijk naar de zin te maken.

Wie uit eten wil heeft dus eerder teveel keuze dan te weinig en zal bij het kiezen van eengoed restaurant best nog wel wat keuzes te maken hebben.  Zo is de locatie waar het restaurant is gevestigd natuurlijk belangrijke en speelt het beschikbaar budget natuurlijk ook een rol.

Wie kleine kinderen heeft, zal graag in een restaurant willen dineren waar voorzieningen zijn of in ieder geval rekening wordt gehouden met het kroost. Haarlem is een gevarieerde stad en dat geldt ook voor alle restaurants die er te vinden zijn, dus ongeacht je criteria: er is ongetwijfeld ook voor jou wel een prima restaurant in Haarlem te vinden.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Uit eten kan de hele dag

Wie denkt aan gezellig uit eten, zal in eerste instantie denken aan een diner bij kaarslicht of in ieder geval een avondmaaltijd. Maar uit eten kan natuurlijk niet alleen gedurende de avonduren, maar de hele dag. Wat dacht je van een uitgebreid en stevig ontbijt bij een van de gezellige restaurantjes die aan de rivier het Spaarne zijn gevestigd? Of een snelle lunch bij het stationsrestaurant waar ze verrassend belegde broodjes verkopen. Ook een brunch of een high tea zijn natuurlijk momenten van samenzijn en gezellig met elkaar eten, al dan niet onder het genot van een hapje en een drankje. Uit eten kan op allerlei manieren en elk restaurant in Haarlem heeft zo haar eigen specifieke voordelen om er eens een ontbijt, lunch, brunch of high tea te proberen.

De beste locaties om uit eten te gaan

Haarlem is een prachtige stad waar alles te vinden is dat een moderne stad nodig heeft. Een ultiem gezellig centrum met tientallen restaurantjes en andere eetgelegenheden, een prachtig stukje natuur dat zich vooral rond de rivier Het Spaarne centreert en natuurlijk een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer, zodat je elke locatie in Haarlem snel kunt bezoeken.

De meest populaire locaties om gezellig een restaurantje te bezoeken, zijn de oude binnenstad van Haarlem (en dan met name het gebied rond de grote markt) en het gebied dat loopt langs de rivier Het Spaarne.

Haarlemmers houden ervan om variatie aan te brengen in de locaties waar zij uit eten gaan en deze locaties zijn hierbij het meest populair.  Ben je iemand die in alle rust van een maaltijd wil kunnen genieten, al dan niet onder het genot van een wijntje, dan is het Spaarne een uitstekende locatie.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Er zijn langs de oever van de rivier tientallen restaurants te vinden en vrijwel allemaal beschikken ze over een terras. Je kunt dus lekker genieten van je maaltijd, terwijl je tot rust komt bij het uitzicht op de rivier en niet gestoord wordt door allerlei geluiden. Vind je geluid geen probleem en vind je het prettiger om helemaal onder de mensen te zijn, dan is de binnenstad van Haarlem wellicht een betere keuze. Je hebt dan nog meer keuze in het soort restaurant waarbij je wilt eten en veel restaurants hebben ook een terras.

Luxueus uit eten in Haarlem

Wie op zoek is naar een sterrenrestaurant in Haarlem zal wellicht niet verwachten dat dit best nog een lastige keuze zal worden. Haarlem heeft namelijk veel sterrenrestaurants waar men waanzinnig goed en helemaal in luxe kan dineren.

Deze restaurants zijn enorm populair en reserveren is bij al deze restaurants verplicht. Gaat je voorkeur uit naar dineren in luxe dan zul je dit ruim van te voren moeten vastleggen, want deze restaurants zitten standaard altijd vol. Aan het Spaarne vind het meest bekende restaurant van Haarlem.

In een prachtig monumentaal pand kun je hier met z’n tweeën, met een klein groepje of juist een zeer grote groep genieten van de meest fantastische luxe maaltijden. Er is een aparte zaal beschikbaar voor recepties en feesten, dus ook dat behoort tot de mogelijkheden.

De feestzaal biedt door een glazen wand uitzicht op het Spaarne en datzelfde geldt voor de twee zijmuren van het restaurant. Het uitzicht op de rivier het Spaarne biedt dineren in stijl een unieke beleving die je niet snel zult vergeten.

Waarop letten wanneer je uit eten gaat?

Wie gezellig een avondje uit eten wil, zal in eerste instantie zeker willen weten dat er een tafeltje beschikbaar is. Reserveren is dus altijd aan te raden. Hierbij maakt het niet uit of je nu bij een zeer luxe restaurant uit eten gaat of bij een kleinere en meer voordeliger restaurant.

Alle restaurants willen het graag van je weten wanneer je hen met een bezoek vereert zodat zij zich daar helemaal op kunnen instellen.

Verder kan het voorkomen datje bepaalde wensen hebt ten aanzien van het eten dat geserveerd wordt.

Misschien heb jij of je tafelgenoten last van een bepaalde allergie of ben je vegetariër en wil je natuurlijk weten welke vegetarische gerechten er op de kaart staan.

Het verdient aanbeveling in dat geval even contact met het restaurant op te nemen.

Op de dag van het etentje zul je wellicht met de auto of het openbaar vervoer naar het restaurant reizen en wie met de auto reist wil natuurlijk wel weten of er parkeergelegenheid is. Meestal is dat wel het geval, maar checken kan nooit kwaad. Tot slot is er natuurlijk de vraag of het restaurant dat je hebt uitgekozen de mogelijkheid heeft om eventueel jonge kinderen van de juiste en goede voorzieningen te voorzien. Een kinderstoeltje is een eerste vereiste en als het restaurant bijvoorbeeld een ballenbal of wat speelgoed heeft, dan is dat altijd mooi meegenomen. Uit eten gaan met jonge kinderen loopt soms uit op een drama, omdat mensen vooraf geen navraag doen bij het restaurant. Bel daarom altijd even op en vraag hen naar speciale voorzieningen voor jonge kinderen.