Restaurant in Haarlem

Haarlem is een stad die zich uitstekend leent voor een avondje uit, gezellig met vrienden, familie of collega’s. Door de hele stad is er altijd wel wat te doen , beleven en zien en vooral de binnenstad van Haarlem is onder de lokale bevolking erg populair, omdat het heel eenvoudig is om verschillende activiteiten met elkaar te combineren, zonder dat men lange afstanden hoeft af te leggen.

Zo is het bijvoorbeeld goed te doen om aan het begin van een avondje uit te dineren in een van de vele restaurants die Haarlem rijk is en vervolgens snel en simpel een bioscoopje te pakken of een disco te bezoeken. Uit eten in Haarlem kan op verschillende bijzondere locaties.

De binnenstad is er een van. Twee andere zeer populaire locaties waar zich best een groot aantal restaurants bevinden, zijn de rivier het Spaarne en de oude markt. Wie uit eten gaat doet er verstandig aan om altijd even een tafel gte reserveren bij het restaurant van je keuze. Je voorkomt dan teleurstelling en de situatie dat je opeens moet gaan zoeken naar een alternatief restaurantje voor je avondeten.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Dineren aan het Spaarne

De rivier Het Spaarne stroomt door vrijwel heel Haarlem en de grachten van Haarlem komen allemaal uit op het Spaarne. Dat biedt voor gasten de mogelijkheid om lekker uit eten te gaan in een van de restaurants die zich aan de oevers van het Spaarne hebben gevestigd.

Het uitzicht dat de rivier en de omgeving biedt zorgt ervoor dat je het diner op een geheel andere manier beleefd, dan wanneer je ervoor kiest ergens in de binnenstad van Haarlem te dineren. Dat is zeker het geval wanneer je in de zomer of lentemaanden dineert aan het Spaarne, want tijdens deze seizoenen vindt er heel wat bedrijvigheid plaats op en ook rondom de rivier het Spaarne. Natuurlijk kun je bij de restaurants aan het Spaarne niet alleen terecht voor een klasse drie- of zeven gangen menu, maar kun je er ook gewoon ontbijten., lunchen, brunchen en je kunt bij de meeste restaurants ook een high tea bestellen.

Restaurants in de binnenstad van Haarlem

De binnenstad van Haarlem is zoals gezegd onder de Haarlemmers de meest populaire locatie om eens gezellig met elkaar uit eten te gaan. De verbindingen naar het centrum van de stad zijn met het openbaar vervoer uitstekend en wie ervoor kiest met de auto naar de binnenstad te reizen, zal zelden om een parkeerplek verlegen zitten.

Er zijn voldoende parkeergarages beschikbaar. De reden dat de binnenstad zo populair is om uit eten te gaan is waarschijnlijk heel simpel: er is een overvloed aan keuze mogelijkheden en elk soort restaurant is wel te vinden in de binnenstad van Haarlem. Of je nu liefhebber bent van de Thaise keuken of liever lekker Mexicaans wilt eten, het is mogelijk in de binnenstad. Buiten het centrum van Haarlem zijn er natuurlijk ook genoeg restaurants en kleine eettentjes te vinden, maar die worden wat minder druk bezocht dan de restaurants die zijn gevestigd in het hart van Haarlem.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Bijzondere themarestaurants

De laatste jaren is het aantal restaurants dat zich in Haarlem heeft gevestigd explosief gestegen. Dat heeft ertoe geleid dat er een bijna moordende concurrentie is ontstaan tussen allerlei restaurants.

Een klein aantal restaurants heeft hierdoor haar aanpak en uitstraling wat aangepast en ervoor gekozen het restaurant in een thema vorm te passen. Hierbij kun je natuurlijk denken aan een specifieke keuken, maar het gaat hier meer om een echt thematische aanpak.

De stoelen zijn oranje, de muren blauw en het tapijt rood. Het Hollandse thema kan je bij binnenkomst nauwelijks ontgaan. Dineren in dit restaurant is een ware beleving de keuze om er een Oer-Hollands restaurant van te maken heeft de eigenaar geen windeieren gelegd. Niet alleen hebben heel veel Haalemmers de weg naar zijn restaurant gevonden, maar is het restaurant ook enorm populair onder dagjesmensen en toeristen.

Mexicaans eten in Haarlem

Wil je eens een keer geen Holland, Thais of Italiaans eten, maar een unieke eetervaring beleven, dan is de keuze voor dit Mexicaanse restaurant een logische. Het restaurant bevindt zich aan het Spaarne en biedt een zeer ruim assortiment van typisch Mexicaanse gerechten.

De bediening wordt gewoon verzorgd door Nederlanders, maar de chef-koks die in het restaurant werken komen allemaal uit Mexico en weten dus precies wat er komt kijken bij het bereiden van een typisch Mexicaans diner. Het restaurant biedt zowel de mogelijkheid om te lunchen als te dineren. Ontbijten kan er niet, want in de ochtend is het restaurant gesloten.

Er is een zeer ruim terras waar men in de zomer heerlijk achterover kan leunen tussen de gangen door en genieten van wat er zich op de rivier die vlak voor je neus stroomt allemaal afspeelt. Een bezoek aan dit Mexicaanse restaurant kis dus van harte aan te bevelen en als je dat wat lijkt, is het verstandig om ruim van te voren een tafel te reserveren.

Hollandse maaltijden

Heb je geen zin om zelf te koken maar wel trek in een echte Hollandse pot, dan kun je natuurlijk bij de buren aanbellen en vragen of je mee mag eten, maar meer voor de hand ligt het om gewoon een tafel te boeken in dit Oer-Hollandse restaurant.

De kaart ziet eruit als het boodschappenlijstje op de koelkast want er worden echt en uitsluitend Hollandse maaltijden geserveerd. Men kan hierbij kiezen voor een a la carte diner of gebruik maken van een aantal drie- of zeven gangen maaltijden. Dit restaurant heeft daarnaast een bezorgdienst en wie dus liever thuis op de bank van een goede Hollandse pot wil genieten, kan de telefoon pakken en een van de maaltijden op de kaart bestellen. Makkelijker kan het niet! Wil je uit eten met kinderen, dan is dit een waanzinnig goede keuze, want ook aan jonge kinderen heeft dit restaurant gedacht. Er is een speeltafel, een tekentafel en zelfs een kleine ballenbak voor de allerkleinsten zodat zij zich bij het wachten op het eten niet hoeven te vervelen.