Restaurant Amsterdam

Een bezoek brengen aan een Amsterdams restaurant, brengt een aantal uitdagingen met zich mee.

De grootste is wellicht het enorme aanbod van verschillende soorten restaurants die onze hoofdstad rijk is. Daarnaast is het inmiddels bekend dat een bezoek brengen aan onze hoofdstad altijd gepaard gaat met een goede planning.

Immers, je zult niet de enige bezoeker zijn en ondanks dat Amsterdam met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken is, kiezen heel veel bezoekers er nog steeds voor om Amsterdam per auto te bezoeken.

Parkeren is een uitdaging en hetzelfde geldt voor het vinden van een goede route die je zonder al te veel oponthoud naar het restaurant van je keuze brengt.

Maar zoals gezegd, is de grootste uitdaging het vinden van een restaurant dat geheel aansluit op je voorkeur en smaak.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Sterren- en themarestaurants

De twee bijzondere soorten restaurants die je in Amsterdam kunt vinden, zijn ongetwijfeld de vele themarestaurants. Deze eetgelegenheden staan geheel in het teken van een bijzonder thema en zowel het interieur als de menukaart is volledig afgestemd op het gekozen thema. Het concept om een geheel restaurant te koppelen aan een speciaal thema is niet uniek voor Amsterdam, maar onze hoofdstad blinkt wel uit in het grote aantal themarestaurants dat er te vinden is.

Naast de themarestaurants kan men voor een goed, uitgebreid en chique diner ook terecht bij een groot aantal sterrenrestaurants. Deze restaurants bevinden zich verspreid door de gehele hoofdstad en kenmerkend voor deze gelegenheden is dat ze vaak uitstekend te bereiken zijn per auto en met het openbaar vervoer. Daarnaast hebben veel sterrenrestaurants een eigen parkeerterrein of een parkeergarage. Sterrenrestaurants zijn uitstekend geschikt om een bezoek aan het theater te combineren. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat men rondom het Carré theater een aantal zeer gerenommeerde en bekende sterrenrestaurants kan vinden.

Genieten van een sportieve maaltijd

Naast de kalme en rustige diners, kun jer in Amsterdam ook voor kiezen een maaltijd te nuttigen in een van de bijzondere eetgelegenheden die naast goed eten, ook bepaalde activiteiten aanbieden. Een beetje het idee van een sportkantine, alleen dan net wat anders.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een maaltijd tijdens een dagje uit op de schaatsbaan. Gezellig met familie of vrienden een paar rondjes maken op de schaatsbaan en tussendoor aanschuiven voor een geweldige maaltijd.

De laserbaan is een ander mooi voorbeeld van een restaurant die een activiteit combineert met uitgebreide en goede maaltijden. Je kunt er de gehele dag terecht en ook tot in de late avonduren is dit restaurant geopend. Sportieve restaurants zijn uitermate geschikt om bijzondere gelegenheden te vieren of tijdens een teambuildingsdag. Een vrijgezellenfeest, jubileum en zelfs complete trouwpartijen kunnen door het restaurant worden verzorgd.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Kies je voor vis, vlees of vegetarisch

Elk restaurant heeft de menukaart zo ingericht dat er voor elke gast wel een geschikte maaltijd geserveerd kan worden.

Bij het kiezen van een hoofdgerecht is de keus dus is vis-, vlees- en vegetarische gerechten soms nog best lastig te maken. Wie echt zijn of haar zinnen heeft gezet op een specifiek gerecht, doet er wellicht verstandiger aan om een restaurant te kiezen dat zich geheel heeft gespecialiseerd in het bereiden en presenteren van bijvoorbeeld visgerechten of vegetarische gerechten.

Dergelijke restaurants hebben vaak zeer bijzondere gerechten en meer dan eens bedenken ze zelf ook allerlei unieke gerechten die je in een andere restaurants niet zult tegen komen.

De juiste maaltijd op de perfecte temperatuur

Een zeer populair restaurant in Amsterdam serveert complete gangenmenu’s waarbij de verschillende gerechten per gang van temperatuur verschillen. Elk gerecht kent natuurlijk een temperatuur waarbij de smaken van de ingrediënten het best tot hun recht komt en dit restaurant zorgt ervoor dat elk gerecht geserveerd wordt op de meest ideale temperatuur. Zo begint je culinaire ervaring met een geweldig voorgerecht dat op een temperatuur van tussen de 0 en 20 graden het best tot z’n recht komt. Na het voorgerecht volgt een gang met een gerecht waarbij de temperatuur tussen de 20 en 40 graden wordt gehouden.

Het hoofdgerecht is de klap op de vuurpijl en wordt opgediend bij een temperatuur tussen de 40 en 80 graden. Je gangenmenu wordt natuurlijk afgesloten met een speciaal dessert en dat wordt geserveerd op een ijskoude temperatuur van -20 graden. Een exclusieve top beleving die je eigenlijk gewoon minstens een keer moet hebben ervaren.

Combineer je maaltijd met een geweldige wijn

Een goed menu is pas echt compleet wanneer er een goede wijn bij wordt geschonken.

Een aantal restaurants zijn bekend en geroemd om de perfecte balans die zij hebben gevonden tussen hun gerechten en de wijnen die worden aanbevolen bij elk hoofdgerecht.

De wijnen worden allemaal op de temperatuur gehouden die het best past op de wijn en aan tafel voor uw ter goedkeuring ingeschonken. Op de kaart zie je precies welke gerechten worden aanbevolen in combinatie met de verschillende wijnen, maar natuurlijk ben je helemaal vrij om je eigen voorkeur uit te spreken en de wijn te kiezen die jij het lekkerst vindt.

 Waarop letten bij een bezoek aan een Amsterdams restaurant?

Wie van plan is een dagje Amsterdam te doen en daarbij een bezoek wil brnegen aan een van de honderden restaurants die onze hoofdstad rijk is, zal met een aantal zaken rekening moeten houden. Op de eerste plaats is het aan te bevelen je bezoek vast te leggen en ruim op tijd een tafel te reserveren bij het door jou gekozen restaurant. Je voorkomt dan dat je tijdens je bezoek aan Amsterdam opeens je plannen moet aanpassen omdat blijkt dat er geen tafels mee vrij zijn. Iets dat overigens regelmatig voorkomt, zeker in de weekenden.

Het vervoer naar de hoofdstad is een tweede aandachtspunt. Het is altijd druk en wie de hoofdstad bezoekt met de auto, doet er verstandig aan deze in een bewaakte parkeerplaats aan de rand van de stad te parkeren en met het openbaar vervoer richting het centrum van de stad te reizen. Je kunt dan op je gemak reizen en omzeilt de constante drukte die zo kenmerkend is voor Amsterdam.