Ontbijt Haarlem

Vroeger was het de gewoonte om ontbijt thuis te nemen, je kwam je bed uit en na een goed ontbijt ging je de deur uit. Vandaag de dag wordt het ontbijt vaker in een restaurant genomen, lekker makkelijk want je hoeft alleen maar aan te schuiven aan tafel.

Een goed ontbijt in Haarlem is zo gescoord bij één van de restaurants in de stad. Het is toch heerlijk om de dag goed te beginnen in een restaurant in Haarlem waar het ontbijt voor je klaarstaat? Wakker worden we gaan vertrekken naar Haarlem.

Wakker worden aan het Spaarne

Eten in Haarlem en dan heerlijk een beetje in het water staren om wakker te worden. Dit kan bij dit restaurant tijdens het ontbijt. Onder het genot van een ontbijtmuffin of wentelteefjes is het wel erg lekker wakker worden. Maar ook de Luikse wafels zijn natuurlijk heerlijk om te nemen als ontbijt, vind je het daar nog een beetje te vroeg voor dan neem je ze tijdens de lunch. Want ook lunchen, kun je in dit leuke restaurant. Een ontbijt is niet compleet zonder een kopje koffie drinken van een barista of thee, kies één van de vele soorten thee en kom even helemaal tot rust. We weten zeker als je hier een ontbijt hebt genomen ga je zeker terug om te lunchen in Haarlem. Ook kan je naar de fysieke koffiebar locatie van Guus koffie in de stad.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Even buiten het centrum ontbijten

Koffie liefhebbers van Haarlem weten de weg al goed te vinden naar dit restaurant in Haarlem en Zandvoort. In Zandvoort natuurlijk daarvoor of daarna sieraden en jurkjes shoppen bij BBS. De koffie is er bijzonder populair, en dan niet vergeten de lekkerste broodjes voor het ontbijt die je ook niet mag missen. Om de dag goed te beginnen moet je hier zijn, een mooie locatie met een bakkie troost er bij op zondag en je komt helemaal tot rust. Maar ook voor een goede lunch voor de uitslapers kun je hier terecht. Het biologische spat van het restaurant af, veel grote groene planten die je doen denken aan de natuur. Ontbijten in Haarlem wordt gezond, en natuurlijk lekker.

Een ander echt ontbijtrestaurant vinden we in het centrum, waarom echt zul je denken. Dit restaurant sluit eind van de middag de deuren. Dineren in Haarlem is hier niet mogelijk. Maar voor een heerlijk ontbijt met de beste koffie kun je hier wel terecht. Alles wat er op de kaart staat is zelf gemaakt, zelfs het bananenbrood maken ze zelf. Het is eigenlijk een koffiebar waar je kunt ontbijten, de speciale soorten koffie zorgen ervoor dat je direct wakker bent, niet omdat deze sterk is maar de heerlijke smaken. Ze proberen alles zo gezond en biologisch mogelijk te doen.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Eetcafé Haarlem

Ontbijt zonder verse koffie is natuurlijk geen echt ontbijt, maar dat de koffie het belangrijkste kan worden tijdens een ontbijt zien en proeven we in dit eetcafé in Haarlem waar je een perfect ontbijt kunt scoren. Ambachtelijke producten vormen de hoofdmoot op de menukaart, het café heeft maar een doel en dat is mensen samenbrengen. Die ook zin hebben in een goede kop koffie, de dag met elkaar beginnen is het motto van dit café.

Waarom ontbijten buiten de deur? In een restaurant ontbijten is in veel gevallen gezelliger als thuis alleen aan de keukentafel waar je even snel een broodje naar binnen werkt.

Je ontmoet andere mensen, leest een krantje en bijkomend voordeel is dat je niets hoeft te doen. Je kiest een leuk restaurant uit in Haarlem en aanschuiven, het ontbijten kan beginnen. Broodjes, taart wat je wenst kun je eten.

De tijd dat alleen broodjes en thee tot een ontbijt behoren is voorbij. En gelukkig maar, want er zijn vele mogelijkheden om de dag op een gezonde en lekkere manier te beginnen.

Ontbijten in het buurtrestaurant

Ben je helemaal klaar met een saai ontbijt en val je weer in slaap als de broodjes op tafel komen? Dan is het tijd om in dit buurtrestaurant eens een ontbijtje te nemen, want dat het een apart en lekker ontbijt wordt is één ding wat zeker is. Je kunt hier terecht voor het eerste kopje koffie van de dag, maar ook een lunch of een diner is zeker mogelijk. Laat het op je afkomen en voel je thuis, de inrichting zorgt er ieder geval voor dat je je eigen welkom voelt.

Als je een liefhebber bent van verse sappen kun je hier je hart ophalen, verser dan hier krijg je de sappen niet. Waar je bij staat worden ze namelijk gemaakt, en dat proef je ook. Speciale sappen voor een beetje extra energie, of wil je liever een lekkere zoete sap? Jij vraagt en het word vers voor je bereid. Moet je wakker worden dan is de sterke espresso vast wel wat voor jou, daarbij een zalige croissant met bacon en kaas en je dag kan eigenlijk al niet meer stuk. Ben je meer van de yoghurt? Geen punt dan neem je gewoon de heerlijke boerenyoghurt, een stevige yoghurt waarmee je de hele ochtend er weer tegen kunt.

Dan hebben we het nog niet gehad over de pancakes van het buurtrestaurant, met kokoscrème waarbij je bijna je vingers op eet. Je zou bijna denken dat je aan het lunchen in Haarlem bent. De ontbijtkaart is lekker uitgebreid met de lekkerste gerechten, bij de verse sappenkaart weet je niet wat je ziet en misschien wel proeft. De heerlijkste gezonde combinaties om de dag op een verse manier mee te starten. Wij weten het zeker, hier gaan we vaker komen voor een ontbijt in Haarlem.

Op een mooie locatie………..

Huisgemaakte taarten, heerlijke koffie en verder alles wat een goed ontbijt in Haarlem nodig heeft is hier aanwezig. Over het algemeen allemaal hartige biologische lekkernijen om de dag gezond mee te beginnen. Verstopt in het hart van Haarlem, wakker worden in de prachtige binnentuin met een vers geurend kopje koffie op tafel. Ben je te laat voor het ontbijt? Dan ga je toch gewoon genieten van de heerlijke high tea? Vele soorten hele lekkere thee, en niet te vergeten de sandwiches en andere lekkere hapjes die op tafel komen. Neem voor je komt even een koude douche en zorg dat je goed wakker bent, het zou wel heel erg jammer zijn als je het verkeerde restaurant binnenloopt.