Lunchen in Haarlem

Steeds meer en meer mensen kiezen ervoor om hun lunch niet meer op kantoor of de werkruimte eten, maar even buiten de deur te stappen voor een korte lunch. Lunchen buiten de deur kan natuurlijk op verschillende manieren, afhankelijk van waar je op dat moment trek in hebt.

Even naar de supermarkt voor een verpakte salade is een optie en ook de bekende patatzaak is nog steeds een geliefde plek om een snelle, ongezonde lunch te pakken onder de Nederlanders.

Wie het gezonder wil aanpakken, kiest er natuurlijk voor om een broodje kaas of worst te halen bij de bakker op de hoek of om in een van de tientallen restaurantjes de Haarlem rijk is aan te schuiven voor een meer gebalanceerde lunch. Lunchen wordt door veel mensen ervaren als een steeds belangrijk wordend moment van de dag. Het is niet alleen een moment om het lichaam de benodigde koolhydraten, vitaminen en mineralen te geven, maar vooral eventot rust te komen, al dan niet samen met collega’s. In Haarlem zijn er verschillende restaurants die zich vooral richten op zakenmensen en mensen die een goede, gezonde en vooral snelle lunch willen gebruiken als onderbreking van de werkdag.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

De mooiste plekjes voor een relaxte lunch

De beste locatie om van een goede lunch in Haarlem te genieten, hangt natuurlijk af van de locatie waar je jezelf op dat moment bevindt. Ben je aan het werk en heb je niet veel tijd om er op uit te gaan, dan zul je jezelf beperken tot een keuze uit de restaurants die je rondom de werkplek kunt vinden.

Goede restaurants zijn door heel Haarlem te vinden, dus dat zal zeker geen problemen opleveren. Wie echter meer tijd heeft of van een vrije dag genieten wil door een lunch te gebruiken op een van de top locaties in Haarlem zal hierbij de voorkeur geven aan een drietal locaties. De eerste is natuurlijk het Spaarne, de schitterende rivier die door Haarlem stroomt. Aan de oevers van het Spaarne vindt men een ruim assortiment aan goede restaurants en het uitzicht dat de terrassen bieden op de rivier, maakt het tot een populaire locatie,ook onder de Haarlemmers.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

De tweede locatie die uitstekende geschikt is voor een goed lunch moment, is de binnenstad van Haarlem. Daar heb je enorm veel keuze en kun je op verschillende manier je eigen gevarieerde lunch samen stellen. Tot slot is er het Kleine Hout waar het goed vertoeven is en waar de betere restaurants gevestigd zijn. Je betaalt daar iets meer voor je lunch maar eet dan wel in luxe.

Lunchen in de binnenstad van Haarlem

Wie het geen probleem vind om te lunchen met wat geluid op de achtergrond veroorzaakt door winkelend publiek en langsrijdend verkeer, kan een terrasje pakken in de binnenstad van Haarlem. Het voordeel van de binnenstad is dat je er eigenlijk elk soort lunchgerecht kunt vinden.

Of je nu zin hebt in een broodje gezond, een patatje oorlog of een gezonde salade of pasta, het maakt niets uit: in de binnenstad van Haarlem is het te vinden.

Wil je de binnenstad eens ontdekken dan bevelen we je aan eens een restaurant aan de grote markt te bezoeken.

Deze restaurantjes hebben allemaal een terras en daar kun je tijdens het lunchen genieten van de soms bijzondere taferelen die zich op en rondom de markt afspelen.

Een lunch is natuurlijk uitstekend te combineren met een dagje winkelen en het voordeel van een lunch in de binnenstad van Haarlem is dat er overal en altijd wel een plaatsje vrij is. Een leuk restaurant voor een goede lunch is Restaurant Brick in Haarlem.

Reserveren is niet nodig en, met uitzondering van het hoogseizoen, zul je altijd wel een plekje op een terras weten te bemachtigen.

Een gezonde en gevarieerde lunch

Of je nu wel of niet op de kilootjes moet letten, zorg er in ieder geval altijd voor dat je lunchmoment gevarieerd en zo nu en dan gezond is. Een patatje tussen de middag kan best wel, maar wanneer dit drie keer per week voorkomt, dan ben je waarschijnlijk niet op de juiste weg.

Veel mensen maken aan het begin van de week speciaal voor het lunchmoment een lijstje met gerechten die ze graag willen eten. Soms gebruiken ze deze in een restaurant, maar veel mensen kiezen er ook voor de gerechten gewoon zelf te maken.

Een lekker pasta hoeft echt niet alleen in de avonduren gegeten te worden, maar laat zich ook tijdens de lunch heel goed smaken. Zoals gezegd is de lunch het ideale moment om op je gewicht te letten en hetzelfde geldt voor je gezondheid. Wie de keuze maakt om bewuster te gaan eten, doet er slim aan om te beginnen met een goede lunch voorbereiding.

Zorg er in ieder geval voor dat je tijdens de lunch wat koolhydraten en vitaminen binnen krijg. Kies hiervoor bewust een broodsoort uit waar bijvoorbeeld wat granen in zitten en gebruik als drank bij je lunch nu eens niet dat kopje koffie, maar kies voor een gezonde fruitsap. Een gezonde en gebalanceerde lunch helpt je niet alleen op gewicht te blijven maar ook om vooral heel gezond door het leven te gaan.,

Gewicht verliezen tijdens de lunch

Ben je iemand die op het gewicht let of misschien wil je zelfs afvallen, dan is de lunch een van de betere maaltijden om dit te doen. Het ontbijt en het avondmaal zien we graag als de belangrijkste momenten om te eten. De lunch hangt er vaak maar wat bij, maar zorgt er wel voor dat veel mensen die eigenlijk op hun gewicht willen letten, soms de verkeerde keuzes maken. Een lichte salade tussen de middag of een volkoren boterham heeft een behoorlijk positief effect op je gewichtsbeheersing en wie bewust een keuze maakt om vooral tijdens de lunch op de calorieën te letten, zal zonder al te veel moeite wat pondjes kwijt kunnen raken. Vraag ook zeker in het restaurant waar je de lunch neemt, eens om advies. Mensen die werken in het restaurant weten vaak precies wat de gerechten zijn die zorgen voor meer gewicht en wat nu eigenlijk gerechten zijn die bijdragen aan het verliezen van de nodige kilootjes.