Hotel Haarlem

Wie van plan is Haarlem te boeken en een paar dagne de omgeving te ontdekken of te genieten van alle culturele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, zal hiervoor natuurlijk willen overnachten in een hotel dat aansluit bij specifieke wensen.

In Haarlem zijn alle denkbare mogelijkheden voor een goede nachtrust en het huren van een hotelkamer beschikbaar. Van luxe hotels tot voordelige pensionnetjes. Daarnaast kun je natuurlijk ook terecht op de meer alternatieve overnachtingslocaties, zoals bijvoorbeeld het huren van een huisje op een vakantiepark.

Wie een snelle verbinding naar verschillende delen in de stad wil hebben, doet er verstandig aan een hotelkamer in de binnenstad te zoeken en wie liever van een goede nachtrust wil genieten in een natuurlijke omgeving, kiest bij voorkeur voor een hotel aan de rivier het Spaarne.

Prijzen voor het huren van een hotelkamer lopen in Haarlem behoorlijk uiteen en zijn tevens afhankelijk van het seizoen. 

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

In de zomermaanden schieten de prijzen voor een hotelkamer behoorlijk omhoog, terwijl je in de wintermaanden behoorlijke kortingen kunt krijgen op een goede hotelkamer. Belangrijk is natuurlijk dat het hotel beschikt over de faciliteiten die je nodig hebt om van jouw verblijf in het hotel een aangename ervaring te maken.

Hoe kies je een hotel dat bij je past

Een goed en degelijk hotel kiezen voor een overnachting van een of meerdere dagen in Haarlem, vergt natuurlijk enige voorbereiding.

Het soort hotel dat je kiest zal in de eerste plaats afhangen van het budget dat je voor de overnachting in gedachten hebt.

Wie beschikt over een klein budget zal liever in een hostel of voordelig hotel willen overnachten en mensen met een wat groter budget kiezen vaak voor een meer luxe hotel.

Ook de faciliteiten die het beoogde hotel aanbiedt, spelen natuurlijk een rol.

Een fitnessruimte kan voor sommige mensen een goede reden zijn om bij een hotel een kamer te boeken, zodat zij hun normale routine ook tijdens hun bezoek aan Haarlem kunnen voortzetten. 

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Een sauna of een ruimte om te mediteren zijn andere faciliteiten die veel hotels aanbieden. Internet is tegenwoordig in elk hotel wel gratis te vinden, ongeacht of dit nu een goedkoop of wat duurder hotel is. Een ander criteria is verder de vraag of het hotel ook voorziet in mogelijkheden om te ontbijten en lunch en of het ontbijt bij de prijs is inbegrepen. Tot slot is de locatie waar het hotel of pension gevestigd is vaak een belangrijk gegeven waar je rekening mee kunt en wellicht zelfs mee moet houden. Immers, niemand vind het leuk om vanuit het hotel eerst nog een uur te moeten reizen voordat men op de plaats van bestemming is. Doe in ieder geval goed je huiswerk voordat je definitief een kamer boekt bij een hotel en mocht je vragen hebben waar je op de website van het hotel geen antwoord op kunt vinden, schroom dan niet om even contact met een van de medewerkers van het hotel op te nemen.

Luxe hotels aan de rivier

Een van de meest favoriete plekjes in Haarlem is ongetwijfeld de oevers van de rivier het Spaarne. Wie wil genieten van een rustige omgeving om in te overnachten doet er verstandig aan een hotelkamer te boeken bij een van de meer luxere hotels die zich aan het Spaarne hebben gevestigd.

Deze hotels (en ook enkele resorts) zullen zonder enige twijfel aan je verwachtingen voldoen. Ze beschikken over voldoende kamers en ook verschillende soorten kamers. Een paar hotels en resorts hebben een tennisbaan en zwembad en e is zelfs een resort dat een complete golfbaan heeft.

De prijzen bij deze hotels voor een kamer liggen natuurlijk wel wat hoger dan de kamers bij menig ander hotel dat je kunt vinden in Haarlem, maar daar krijg je wel een hoop voor terug. In vrijwel alle hotels die aan het Spaarne gevestigd zijn, is het ontbijt inbegrepen bij de lunch en alle hotelkamers beschikken over een minibar.

Hotels in het centrum van Haarlem

Wie liever een wat goedkopere hotelkamer boekt die ook nog eens dichter bij het centrum van de stad gelegen is, kan het beste aankloppen bij een hotel of pension in de binnenstad van Haarlem.

Bij menige hotels en pensions heb je dan niet alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van de snelle verbindingen die het openbaar vervoer te beiden heeft, maar is het ook nog eens heel makkelijk om een middagje te winkelen en aansluiten een diner te pakken bij een van de vele restaurantjes in Haarlem om vervolgens de avond af sluiten met een bezoek aan de vele gezellige barretjes, wijnbars of tapasbars die men in de binnenstad van Haarlem kan vinden.

Lekker een avondje doorzakken is dan geen probleem, aangezien je gewoon lekker dichtbij je hotelkamer hebt geboekt .

 

Klein en voordelig

Wie luxe wil overnachten zal doorgaans wat meer betalen en dat heeft dan vooral te maken met de service die door het hotel wordt verleend. Des te beter de service en des te meer centraal gelegen het hotel is, des te meer geld je waarschijnlijk kwijt bent voor de hotelkamer. Daarbij geldt overigens dat de prijzen in de wintermaanden en zomermaanden behoorlijk van elkaar kunnen verschillen en dat dus ook het seizoen een rol speelt bij de prijs van een hotelkamer.

Op tijd reserveren is aanbevolen

Net als wanneer je naar het buitenland reist, doe je er verstandig aan om ook je bezoek aan Haarlem ruim van tevoren te plannen en te regelen. Een hotelkamer zal waarschijnlijk een van de belangrijkste behoeften zijn en die leg je natuurlijk vast zodra je een goed en voordelig hotel hebt gevonden dat aansluit bij jouw wensen. Of je hotel nu aan het Spaarne ligt, in de binnenstad of dat je een motel hebt gevonden aan de rand van de stad maakt niet uit, op tijd reserveren is eigenlijk het beste advies dat we je kunnen geven.